Barn Conversion, Patching, West Sussex : A complete Barn renovation from the new foundations to the landscaped exterior

Preservation mixed with a contemporary design

Brief:  Create new family home from cattle shed dating back c.1850

A complete renovation from the new foundations to the landscaped exterior. The original oak gallow support posts were kept to show the origins of the barns construction with steel cross beams used to support a new 2nd floor and pitched roof which would have 3 new bedrooms with one en-suite. All amenities were supplied along with new kitchen and bathroom. The original flint stone wall was renovated and extended with all the flint dug up from the surrounding area. A new driveway and lawn laid. A new stable was constructed at the side of the property.

Date:  2009

Timescale:  12 months

© Southern Landscapes & Construction Limited 2015. Designed by emmelinemedia